Συνταγές με goji berry
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ GOJI ΚΑΙ ΣΕΛΗΝO
Υλικά για 4 άτομα:
- 250 gr καστανό ρύζι
- 550 gr νερό
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι γκότζι (goji berries)
- 1 τεμάχιο σέλινο
- 1 τεμάχιο φρέσκο κρεμμυδάκι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι, το σέλινο (ψιλοκομμένα) και το γκότζι (goji berries) μαζί με το ρύζι ανακατεύοντας μέχρι το ρύζι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και νερό.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει 12 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο για 3 λεπτά και σερβίρουμε
https://www.loukoulos.com/2012/12/%CF%81%CE%B9%CE%B6%CF%8C%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B6%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%BF/
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ GOJI BERRY
Υλικά
15 φύλλα μαρούλι
½ αγγούρι
1 κ.σ. goji berries
Για τη sauce
4 κ.σ. ηλιέλαιο
1 κ.γλ. μέλι
1 κ.σ. νερό
2 κ.σ. ξύδι λευκό
Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά.
Τα βάζουμε σε μια πιατέλα και προσθέτουμε τα goji berries.
Χτυπάμε τα υλικά της sauce στο μπλέντερ.
Περιχύνουμε τη sauce στη σαλάτα, γαρνίρουμε λίγο πιπέρι και σερβίρουμε
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΕ GOJI BERRY
Υλικά
- 1 κούπα goji berries
- 1μιση κούπα νερό
- 2 κ.σ. ζαχαρίνη
- χυμό μισού λεμονιού
- άρωμα φράουλα - αν υπάρχει
- 1/2 κ.γ. ή ζελατίνη σε σκόνη ή 1 φύλλο ζελατίνης
Εκτέλεση:
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το νερό, τα goji berries και το χυμό λεμονιού, μέχρι να σωθεί το νερό και να έχουν μαλακώσει τα goji berries.
- Απομακρύνουμε και προσθέτουμε τη ζαχαρίνη, το άρωμα φράουλας και τη ζελατίνη.
- Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει.
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=6291&Itemid=49